top of page

Jeugdhulp en begeleiding op school

JEB op school

School is voor de meeste kinderen een veilige en vertrouwde plek, maar er zijn helaas leerlingen die dit anders ervaren. Wanneer een kind zich onveilig en niet gezien voelt of gepest wordt, kan dit gevolgen hebben voor het zelfbeeld, de sociaal emotionele ontwikkeling en de leerprestaties. JEB helpt kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Laagdrempelig en preventief.

Schoolmaatschappelijk werk

Ik ben gecertificeerd rots en water trainer en heb ervaring als schoolmaatschappelijk werker. Belangrijke aandachtspunten in mijn werk zijn de omgang met elkaar in de klas, het uiten van gevoelens en emoties, vriendschap en samenwerking.

JEB op school helpt o.a. bij:

- Onrust binnen de groepsdynamiek
- Pesten in de klas
- Sfeer verbeteren in de klas
- Individuele begeleiding voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken op sociaal-emotioneel gebied.
- Leerlingen met faalangst

Sociaal emotionele ontwikkeling op school

Naast de leerstof op cognitief vlak, ben ik van mening dat lessen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling soms meer aandacht mogen krijgen. Wie ben je als kind? Wat zijn je kwaliteiten en wat maakt je blij?  Aandacht hebben voor elkaar, je emoties leren uiten en delen. Je kunnen verbinden met elkaar. In de huidige maatschappij zijn we gericht op prestatie en altijd maar beter en meer willen behalen. Het is mijn missie om kinderen, leerkrachten en scholen meer bewust te maken van het zijn. Leren luisteren naar je intuïtie, je gevoel volgen en in verbinding staan met jezelf.

Dit kan ik bieden:

- Rots en water training


- Sociale vaardigheidstraining


- Individuele begeleiding 

- Faalangst training


Hulp nodig of wil je meer informatie? 

bottom of page