top of page

"De eigen opvattingen van ouders over opvoeden staan centraal"

ouderbegeleiding_gezinsbegeleiding.jpg

Ouderbegeleiding - gezinsbegeleiding

Opvoeden kan soms een uitdagende opdracht zijn. Ieder kind is anders en ook de omgeving speelt een grote rol. Soms doen zich gebeurtenissen voor, waardoor de spanningen oplopen en er zorgen zijn. Juist op die momenten staat JEB voor je klaar met effectieve ouderbegeleiding / gezinsbegeleiding. 

Wanneer ouderbegeleiding?

- Onrust in huis
- Onzekerheid over je aanpak als ouder
- Sparren over bepaalde opvoedvraagstukken en thema’s
- Zorgen over de ontwikkeling van je kind
- Scheiding of verlies

Opvoeden met zelfvertrouwen

Als ouder voel je je soms kwetsbaar als het om je kinderen gaat. Doe je het wel goed? Wat heeft m'n kind nodig? Schiet ik niet tekort? Allemaal gedachten die je zelfvertrouwen als ouder aantasten. Kinderen spiegelen soms thema’s van ouders en dat kan confronterend zijn. Door een balans te vinden voor jezelf, kom je als ouder weer in je kracht. Met goede gesprekken, effectieve methodes en praktische tips help ik jou aan meer zelfvertrouwen en daadkracht.

Eigen visie op opvoeden

Bij ouderbegeleiding draait het om teamwork tussen beide ouders en de wisselwerking met het kind. Jullie normen en waarden en visie op opvoeden staan centraal in de gesprekken. Wat is voor jullie belangrijk om mee te geven aan je kind? Samen kijken we naar jullie patronen en welke krachten er zijn binnen het gezin.

Plezier, ontspanning & liefde

Het doel van mijn ouderbegeleiding / gezinsbegeleiding is dat we samen bereiken dat opvoeden niet meer voelt als een zwarte taak. Daarvoor is het belangrijk dat je jezelf kunt zijn binnen het gezin, je weet waar je krachten liggen en als ouder sturing kan geven. Je zult merken dat er dan meer ruimte is voor plezier, ontspanning en liefde.
 
Meer weten over ouderbegeleiding of heb je hulp nodig?

bottom of page