top of page

Veelgestelde vragen

 • Is er een wachtlijst?
  Nee, op dit moment is er geen wachtlijst.
 • Wat zijn de tarieven van JEB?
  - Een kennismakingsgesprek van een half uur is altijd gratis. - JEB werkt met een uurtarief van 90 euro. - Voor een opvoedopstelling is de vergoeding 180 euro voor ongeveer 2 uur. - Bij JEB op school volgt altijd een offerte op maat, afhankelijk van de hulpvraag. - Alle prijzen zijn inclusief (eventuele) BTW, voorbereiding, uitwerking, terugkoppeling en gebruik van materialen.
 • Worden begeleidingstrajecten vergoed?
  Begeleidingstrajecten en of opvoedopstellingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar door de gemeente. Momenteel sta ik op de wachtlijst van de gemeente voor een samenwerking, waardoor de zorg nog niet vergoed wordt. U kunt de kosten wel opvoeren bij de Belastingdienst als buitengewone uitgaven.
 • JEB werkt vanuit een systemisch kader. Wat houdt dat in?
  Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek binnen een systeem en je verhouding tot anderen binnen dat systeem. Hieruit kunnen blokkades en belemmeringen naar voren komen, die we samen bespreken en behandelen.
 • Wat is kenmerkend voor de werkwijze van JEB?
  Ik vind het belangrijk om te werken vanuit vertrouwen en rust. Het is daarom belangrijk dat er een klik is. Ik luister zonder oordeel, observeer en erken wat er is. Voor mij is het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt en het gevoel heeft welkom te zijn, met alles wat er is. We kijken naar de krachten en talenten die iedereen bezit. Door deze te vergroten en te versterken is er ruimte voor groei en positiviteit.
 • Waar ontmoeten we elkaar?
  Afspraken zijn vaak bij je thuis, maar als dit niet mogelijk is kunnen we op de praktijk afspreken. Thuis is vaak een veilige en vertrouwde omgeving.
 • Hoe ziet een behandeltraject eruit?
  Elke vraag is uniek en daarom is een traject altijd maatwerk. We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Hierin is ruimte voor vragen, bespreken we samen de hulpvraag en of die aansluit bij mijn aanbod, en of er een wederzijdse klik is. Vanuit hier kunnen we een intakegesprek plannen. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de vraag, staat het contact maken centraal en leggen we een basis voor het vertrouwen.
 • Hoe lang duurt een traject?
  Het is moeilijk om te zeggen hoeveel sessies een traject bevat, dit ligt helemaal aan de hulpvraag. Ik ben van mening dat je zelf vaak aanvoelt wanneer het goed is en je zelf weer verder kunt. Ik begeleid niet langer dan noodzakelijk en effectief is.
 • Welke werkvormen pas je toe?
  In mijn begeleiding en gesprekken maak ik gebruik van verschillende werkvormen. Ik werk veel met poppetjes, hierdoor worden patronen en de plek, die je inneemt binnen een systeem, snel zichtbaar. Andere werkvormen: Opvoedopstelling Individuele familieopstelling Kwaliteitenspel Sociale vaardigheidsoefeningen Cognitieve gedragstherapie Ontspannings en meditatieoefeningen Rots en water training
 • Wat is rots en water training?
  Rots en water is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren. Door middel van actieve oefeningen worden thema's zoals lichaamsbewustzijn, zelfbeeld, grenzen stellen en weerbaarheid behandeld.
 • Hoe lang duurt een afspraak?
  Afspraken duren meestal een uur met uitzondering van een opvoedopstelling, die duurt 1,5 tot 2 uur.
bottom of page